Volgers

vrijdag 30 september 2022

28, 29 & 30 september : nieuwe plannen, poetsen, wassen en wandelen!!!

Vandaag, den 28e september, gingen de baasjes op zoek naar een volgende camping. Dus een voormiddagje computer en mailen. Mmmm het was een hele zoektocht, ook omdat ze nog niet meteen wisten hoe ver ze zouden gaan rijden en welke plaats hun voorkeur had. Maar uiteindelijk hebben ze contact opgenomen met een paar campings. Welke het nu uiteindelijk zal worden en vanaf wanneer, dat weten we nog niet. Nog even afwachten of er plaatsen vrij zijn. Ze hebben wel een voorkeur voor een heel kleine camping. Wij zijn wel heel benieuwd of het die gaat worden. Die hebben ze natuurlijk ook als eerste gecontacteerd.

 





Na de middag was het dan weer even de pootjes strekken met een heerlijke wandeling hier vlakbij. Allé, voor mij was het een heerlijke wandeling want ik ging rustig snuffelen met bazinneke en nieuwe paden hier verkennen.





Voor de Wo was het even oefenen en een lesje in gehoorzaamheid en netjes wandelen. Dat kan die puber wel gebruiken want hij vindt op dit ogenblik trekken en lijn happen leuk. En daar zijn de baasjes het niet mee eens.

 





 

Bbbrrrr en wat was het koud vannacht, ja echt wel en dat was dan op donderdag de 29e september. Het was 0° C.,  yep, gisterenavond zagen we onze adem al vliegen toen we ons laatste rondje liepen, dus we wisten wel dat het koud zou worden.

Maar amai, 0° C. , das echt al koud hoor. Gelukkig stond de verwarming in de caravan aan en was het binnen toch goed te doen. Maar voor de gezellige warmte zijn we allebei op bed gekropen bij de baasjes. Zo konden we elkaar verwarmen en had niemand het koud. En ja, we hebben samen heerlijk geslapen.  Kon nog net in dat caravanbed hoor.1 van ons houdt dan de voeten van de baasjes warm en de ander kruipt er wat tussen in, en soms wisselen we eens. 😊

 

Vandaag zou het dan rustig dagje worden, allé, voor ons dan hè. Baasjes gingen weer eens aan de slag met het poetsen van de caravan want wij zijn echte smeerkezen zeggen ze.  

Baasjes kregen ook bericht van jawel, de camping die ze het liefste zouden hebben. Het is een heel kleine camping in Parchim. Er zijn daar maar 5 plaatsen voor camper of caravan. Lollig hè, zo’n kleine camping.

Er is wel een nadeel. Normaal gezien rijden de baasjes het liefst op zondag naar een nieuwe camping omdat het dan meestal minder druk is op de wegen. Dus eigenlijk wilden ze hier zondag de 2e oktober vertrekken, maar dan was er nog geen plaats op die andere camping.

Maar omdat we hier niet slecht staan en ze absoluut naar die camping in Parchim willen, gaan we dan maar pas de 4e oktober naar de andere camping.

We hebben hier dus nog een paar dagen extra en die worden nu dan benut met poetsen en met wasjes draaien en kleren opvouwen, kastjes herschikken en zo. Tja, we zijn een maand onderweg en dan is er al wat van het eten voor baasje weg en dan heb je als baasje ook wel een nadeel, vieze kleren en vuil beddengoed wat schoon moet. Dan hebben wij het maar makkelijk hoor, ons pelsje is altijd OK, af en toe een borstel of een zeemvel erover en wij zijn blinken weer en als we binnenkort weer thuis zijn, dan  volgt er waarschijnlijk ook alweer een douche. Wij moeten dus niet zoals de baasjes elke ochtend naar de douches op de camping.

 


Gelukkig hebben we maar 1 heel koude nacht gehad en vandaag was het overdag zelfs heerlijk warm en zonnig.

In de ochtend hebben we eerst boodschappen gedaan en ook vandaag heeft bazinneke nog een paar wasjes gedraaid, ze hebben hier een super goeie wasmachine en droogkast zegt ze, dus daar wil ze van profiteren.

 




Maar na de middag zijn we weer gaan wandelen. We zijn even op verkenning geweest langs een andere kant van de camping waar ook nog mooie natuur te vinden is. Leuk hè, we kiezen altijd wel een andere kant, en het ziet er altijd weer anders uit. 

 


                                       






Na de wandeling hebben we nog even buiten aan de caravan in het zonneke gelegen, zalig was da. 🌞


Nu is het weer avond en we liggen lekker rustig te slapen in de caravan.

We hebben nu een paar stille dagen gehad, maar dat komt ook voor een stuk omdat het baasje weer niet heel lekker was, dus… rust, maar ja dat zijn we gewoon en er wordt toch regelmatig met ons gewandeld of door ’t baasje of door ’t bazinneke, dus wij hebben niks te klagen.

 

Hopelijk kunnen we hier nog eens echt op avontuur want we hebben nu nog een paar dagen extra voor er moet opgebroken worden. Ondertussen kunnen wij weer dromen van volgende avonturen op een heel nieuwe plaats. OW ja dat moeten we nog vertellen. Waar we volgende week naar toe gaan, dat is een heel nieuwe regio. Nu zitten we in Nedersaksen, maar dan gaan we naar Parchim dus, en dat ligt in Mecklenburg-Voorpommeren. En dat is in de voormalige DDR of zoals ze dat vroeger zeiden  is dat achter Het IJzeren Gordijn.

Straf hè, maar dat was wel het doel van de baasjes. Dus dat gaan we dan halen. Goed hè. We zijn benieuwd of het daar echt zo ander is, misschien hebben ze daar wel ijzeren huizen en zo.  Wij zijn heel benieuwd. Jullie ook?

 

Als het met de baasjes een beetje OK is, dan komt er vast nog van hieruit een nieuw avontuur. Maar jullie horen het vanzelf wel, toch?

 

Alvast heel veel lieve groetjes en bedankt voor het lezen.

Lemmy & Wodan.

1 opmerking:

  1. wodan en lemmy jullie kunnen altijd mooie verhalen schrijven tot de volgende tres

    BeantwoordenVerwijderen

Soms loopt alles gewoon anders dan gepland.

Haaallllooowwwww, Lang geleden hè, lang geleden dat we nog iets van ons lieten horen. Maar we zijn er nog steeds, wij de Meerpaal-boxers Lem...